sâmbătă, 3 martie 2012

DOBANDA BANCII O POVARA?

Daca dobanda bancii la creditul contractat de tine este o povara, inseamna ca nu ai luat suficienta atitudine fata de abuzurile si nedreptatile comise de catre acest "camatar legal". Si sa stii ca Bancile nu vor reactiona nici la cererile tale de reducere a ratei lunare, a dobanzii, nu le vor pasa nici de faptul ca poate salariul tau nu mai este la fel sau ca ti-ai pierdut locul de munca. Sigur ai incercat sa obtii o reducere a dobanzii insa Banca a ridicat indiferenta din umeri spunand ca pe ei nu-i intereseaza. Ce e de facut? Foarte simplu! Acum mai mult ca niciodata va trebui sa citesti acel contract stufos, scris cu caractere aproape invizibile, pe care oricum nu aveai posibilitatea sa-l citesti inainte de a-l semna intrucat Banca iti prezenta situatia atat de roz si de frumos si tu erai disperat sa contractezi acel credit deoarece aveai  mare nevoie. Si oricum, daca l-ai fi citit si nu erai de acord chiar si cu o virgula din contract, atunci Banca iti spunea clar si raspicat: Nu semnezi in forma aceasta, atunci nu-ti mai acordam creditul!! Normal ca-si permiteau sa aiba aceasta atitudine fata de clientiii lor deoarece erau foarte multi, toti eram prinsi in mirajul creditelor, toti aveam nevoi, majoritatea aveau locuri de munca aparent stabile si bine platite, si de ce nu? De ce sa nu fi luat un credit pentru achizitionarea unei masini, a unei case, imbunatatirea mult dorita a apartamentului, etc, ? De ce nu? Doar nu aveam sa asteptam si sa ne dorim moartea bunicilor ca sa punem mana pe averea lor si astfel sa devenim bogati peste noapte. Si nici nu puteam astepta mult doritul castig la loto, sau inca vreo 30 de ani sa punem ban pe ban ca sa demaram o afacere sau sa ne cumparam locuinta mult dorita. Interesant este ca, in alte state ale lumii, stiti voi care, creditele sunt o normalitate. Diferenta este ca bancile lor nu se comporta ca si ale noastre! Camatari legali. Bancile lor sunt constiente ca fiecare client conteaza, este tratat ca si stapanul lor si sunt sigure ca acesti clienti, daca vor fi multumiti , vor mai reveni si pe viitor la contractarea unui alt credit. Si credeti-ma ca Bancile din statele civilizate ale lumii fac orice le sta in putere pentru ca pe viitor clientul lor sa mai apeleze la serviciile oferite de acestea.
   Asa cum am zis si mai sus, ce trebuie sa faci tu? Indrazneste sa citesti acel contract stufos, urmareste sa vezi daca  exista un comision de risc transformat in comision de administrare, o dobanda exagerat de mare si multe altele.
   Daca nu ai nici rabdarea si nici timpul necesar, apeleaza la profesionisti si demareaza o actiune in instanta de judecata pentru a solicita reducerea dobanzii precum si eliminarea comisionului de risc care ulterior, in mod abuziv, a fost transformat in comision de administrare. Desi este unul si acelasi!
   De un lucru suntem absolut siguri: Indiferenta ta nu o sa determine Banca sa-ti reduca rata, ba chiar o sa-i incurajeze sa-ti perceapa si mai mult, si mai mult...pana nu o sa mai ai posibilitatea sa platesti. Si stii unde se ajunge, nu? La vanzarea imobilului cu care ai garantat. In cazul in care nu ai garantat cu nimic si nu ai vreun bun pe numele tau, te poti declara un om FERICIT!!!

   Succes!

Serviciile oferite de noi in domeniul CONTRACTELOR DE CREDIT BANCAR:

CONTRACTE DE CREDIT
Asistam si reprezentam clientii in relatia cu institutiile bancare:
 -promovam actiuni in anularea clauzelor abuzive inserate in contractele de credit
-redactam notificari catre unitatile bancare prin care solicitam eliminarea clauzelor si comisioanelor abuzive
 -reprezentam si asistam clientii in cadrul negocierilor purtate cu institutiile bancare

4 comentarii:

  1. Acum 2 zile am fost contactata de o persoana cu o problema asemanatoare multora dintre noi. Expun mai jos problema ridicata cat si raspunsul acordat in speranta ca va fi util si altora:

    BUNA DIMINEATA! NUMELE MEU ESTE SARACIN FLORIN SUNT DIN DABULENI ,JUD. DOLJ.AM CONTRACTAT UN CREDIT LA O BANCA DIN2008 APOI NEMAI AVAND SERVICIU NICI EU SI NICI TATAL MEU CARE ESTE TITULARUL ACESTUI CONTRACT AM RAMAS CU RATELE NEPLATITE.CE ESTE DE FACUT IN ACEASTA SITUATIE?PUTETI SA I_MI DATI UN NR. DE TELEFON SA VA SUN.VA MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara Domnule Saracin Florin,
      In cazul dumneavoastra situatia este in felul urmator:
      Eu va sfatuiesc sa achitati lunar la aceasta banca cat de putin aveti 100lei,50 lei.cat de cat,chiar daca nu aveti posibilitatea sa achitati rata integral lunar. In cazul in care nu achitati nimic timp de 6 luni banca transmite dosarul dvs de credit unei firme de recuperatori care fara mila va vor scoate la licitatie bunul ipotecat(asta in cazul in care aveti un credit ipotecar). Daca nu aveti un credit ipotecar,si veti fi preluat de cei de la firma de recuperatori, pentru recuperarea debitului restant,acestia vor pune poprire pe salariul sau pensia tatalui.in cazul in care nu are nici salariu si nici pensie,vor proceda la vanzarea bunurilor proprietatea tatalui chiar daca nu ati garantat cu ele.
      Ce va sfatuiesc eu,exact cum am scris si la inceput, daca nu ati ajuns pe mana unei firme de recuperatori,faceti plati lunar cat de putin aveti.Astfel se vede intentia dvs de plata si buna credinta,iar banca nu va putea preda dosarul recuperatorilor pentru a proceda la vanzarea de bunuri sau poprire.
      Daca nu am reusit sa fiu explicita,exista si posibilitatea asta avand in vedere ca nu cunosc exact situatia data,va rog sa ma contactati pe e-mail.
      O seara placuta!
      Cu respect,
      Av Macovei O.

      Ștergere
  2. O alta problema ridicata este ce a cardurilor de credit:

    Buna seara ,

    ma regasesc si eu printre clientii bancilor si am un card de credit EFG- banc post , am achizitionat bunuri in valoare de 2000 de ron si credit pe card 1000 , am deja 5000 de ron de platit cu rata minima de plata 250 ron pe luna , am avut intarzieri de plata (probleme personale ), se pare ca creditul a luat-o razna, greu fac fata platilor.Daca ati mai avut cazuri cu EFG am sanse sa redresez acest credit ? Va multumesc

    Cu respect

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara,
      Cei de la EFG sunt recunoscuti pentru clauzele si dobanzile abuzive si sunt sigura ca acest credit a luat-o razna din cauza comisioanelor percepute pe nedrept si a dobanzii necontrolate . Aveti posibilitatea sa stopati aceste abuzuri ale bancii doar in cazul in care, evident o sa i actionati in judecata si o sa solicitati instantei reducerea dobanzii, eliminarea clauzelor abuzive precum si a unor comisioane care,potrivit legislatiei in vigoare nu ar trebui percepute.
      Eu va sfatuiesc sa alimentati acest card cat de putin lunar tocmai ca sa evitati ajungerea dosarului dvs pe mana unor firme de recuperatori care cu siguranta va vor popri salariul,conturile bancare sau daca nu aveti nici salariu si nici disponibil banesc in conturile bancare se poate ajunge si pana la vanzare bunurilor detinute de dvs.
      Cred ca v ati lamurit ca discutiile cu ei nu ajung la niciun consens si explicatiile de genul ca aveti probleme financiare nu i incalzeste cu nimic.
      Evident trebuie studiat acel contract si trebuie evidentiate neconcordantele cu legea intr o notificare adresata unitatii bancare cu invitarea acestora la o conciliere directa. Daca nu vor proceda la eliminarea acestor clauze si comisioanelor abuzive,cat si a dobanzii exagerat de mari,atunci sunteti nevoit sa promovati o cerere de chemare in judecata.
      Asa cum am mentionat si in articolul publicat,daca nu aveti bunuri pe numele dvs si nici venituri nu au ce sa va faca. Dar riscati sa nu mai puteti contracta un alt credit deoarece va vor raporta la SErviciul de Credite si veti figura in evidenta acestuia ca rau platnic,iar pe viitor daca veti fi salariat vor avea grija sa va popreasca salariul sau tranzactiile bancare.
      Daca aveti nelamuriri va rog sa ma contactati pe e mail: avocat_macovei_oana@yahoo.com.
      In speranta ca informatiile oferite de mine va sunt utile va doresc o seara placuta!
      Cu gratitudine,
      Av Macovei O.

      Ștergere